Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana BTÜ 11 bölüme öğrenci alacak
04 Temmuz 2014 / 19:23
Adana BTÜ 11 bölüme öğrenci alacak
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 11 bölüme öğrenci alacak.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde; Biyomühendislik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, İşletme Fakültesi’nde; Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Turizm Fakültesi’nde Turizm İşletmeciliği bölümlerine öğrenci alacak olan Adana BTÜ, “yeterli sayıda öğrenci” kontenjanıyla her bölüm için 20 Türkiye Cumhuriyeti ve 5 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 25 öğrenci kontenjanı belirledi.


Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, öğrenci kontenjanı konusunda “2023 hedeflerine ulaşmak, dışa bağımlılıktan kurtulmak, kendi uçağımızı, gemimizi yapabilmek ve kısaca kendimize yetebilmek için kaliteye, niteliğe ve donanıma gitmek zorundayız. Ulusal ve uluslararası rekabet edecek mezun yetiştirmeliyiz. Bunu ancak yeterli miktarda kontenjanla yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte İngiltere Leeds Metropolitan Üniversitesi ile yapılan anlaşma gereği açılacak olan İnşaat Mühendisliği ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümlerini tercih eden öğrenciler ilk üç yılı Adana BTÜ’de okuduktan sonra son yılı Leeds Metropolitan Üniversitesi’nde tamamlayarak tüm dünyada geçerli çift diplomaya sahip olacaklar.

GENİŞ BURS İMKANLARI
2013-2014 eğitim-öğretim yılında 3 bölümde aldığı tüm öğrencilerine burs sağlayan üniversite, bu yıl da Adana Bilim ve Teknoloji Derneği aracılığıyla öğrencilerine burs sağlamaya devam ediyor. Üniversiteyi ilk 1.000 içerisinden tercih edecek öğrenciler aylık 2 bin TL burs olanağı kazanacak.

Burslar sıralamalara göre; 1.000-5.000 arası tercih yapanlara aylık 1.500TL, 5.000-10.000 arası tercih yapanlara aylık 1.000TL, 10.000-20.000 arası tercih yapanlara aylık 500TL, 20.000-30.000 arası tercih yapanlara aylık 400TL, 30.000-40.000 arası tercih yapan öğrencilere aylık 300TL olarak sıralanıyor. Ayrıca her bölüme yerleşen adaylardan birinci sırada yerleşen öğrenciye aylık 200TL, ikinciye aylık 150TL, üçüncüye ise aylık 100TL burs verilecek.

Yüksek donanımlı, en son sistem cihaz ve aletlerle donatılmış akredite laboratuarlar ve modern sınıflarda, yurtdışı ihtisaslı ve sanayi deneyimli akademisyen kadrosuyla eğitim veren Adana BTÜ, Yüzde yüz İngilizce, öğrenci merkezli ve uygulamalı eğitim anlayışıyla öğrencilerini okul sıralarında hayata hazırlayarak, nitelikli, donanımlı ve piyasayla rekabete hazır bireyler olarak mezun etmeyi hedefliyor. Mezuniyetten sonra da öğrencileriyle bağlarını koparmayacak olan Adana BTÜ, mezunları takip sistemi ve kariyer merkezi ile mezunlarına sürekli destek sağlayacak.

ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ İÇİN ÖNERİLER
Tercih dönemindeki öğrencilere seslenen Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, “Ülkemizin geleceği ve mimarı olan gençlerimizi, hayallerini gerçekleştirmek, belirledikleri hedefler doğrultusunda geleceklerini şekillendirmek ve yön vermek, huzurlu, güvenli ve mutlu olmak adına üniversitemize davet ediyorum. Kaliteli, uygulamalı ve öğrenci merkezli bir eğitim, öğrenci ile yakından ilgilenilen bir ortam, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabilecekleri bir üniversite hayatı ve mezun olduktan sonra iş hayatında “aranan” bir birey olma yolunda ilk adımlarını atmak için üniversitemizin kapıları kendilerine sonuna kadar açık” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ersoy, öğrencilere tercih yaparken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Öğrenciler, tercih sırasında sadece geçen yılki sıralama veya puana bakmamalı, tercih edecekleri bölüm ve üniversiteyi mutlaka görmeli, bu mümkün değilse web sayfalarını incelemelidirler. İnceleme ve araştırma sırasında tercih edecekleri bölümün kontenjanlarına, öğretim üyelerine, laboratuvarların cihaz ve teknisyenlerine, burs imkanlarına, bölümün eğitim diline, öğrenci değişimine, yurtdışı ortak diploma işbirliğine, barınma ve sosyal imkanlarına özenle bakmalarını öneriyorum” ifadelerini kullandı. 
Bu haber toplam 602 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber