Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana Barosu'ndan Mısır mahkemesine tepki
09 Nisan 2014 / 22:57
Adana Barosu'ndan Mısır mahkemesine tepki
Adana Barosu Mısır'da Minya Ceza Mahkemesi tarafından 529 kişiye "Şiddete Teşvik suçundan" İdam cezasına tepki gösterdi.

Mısır'da Minya Ceza Mahkemesi tarafından 529 kişiye "Şiddete Teşvik suçundan" İdam cezası verilmiş ve dosyaların müftüye sevk edilmesi kararlaştırılmıştır. Bu karar 03. Temmuz 2013 tarihinde gerçekleşen darbenin ardından darbe karşıtları aleyhinde verilen ilk karar niteliğini taşımaktadır. Verilen idam kararlarının ön karar olma özelliği taşıdığı ve temyiz yolunun açık olduğu, 20 dakika süren duruşmada 150'si tutuklu, geriye kalanı gıyaplarında verilen kararla ilgili son hükmün 28 Nisan'da okunacağı belirtilmektedir.

İnsan hakları, temel hak ve özgürlükler beyannamelerine, evrensel hukuk devleti kurallarına aykırı olan bu yargılama usulü ve verilen cezalar; bireyin adil yargılanma ilkesi, kendisini savunma ve delillerini ortaya koyma hakkını kullanamadığı tek yanlı bir yargılama olarak tarihte yerini alacaktır.   

Evrensel hukukun temel ilkelerinin çok açık bir şekilde ihlal edildiği bu yargılama ve verilen karar, demokrasinin bulunmadığını ve diktatörlük rejiminin hüküm sürdüğünü ortaya koymaktadır.

Ölüm cezaları verilmekle devlet  "ben birey ile baş edemiyorum yok etmeliyim"   demektedir. Böyle düşünen bir devlet anlayışının temelinde devletin güçsüzlüğü yatmaktadır. Devlet ve hukuk intikam duygusu ile hareket etmemelidir.

İdam bir şiddet eylemidir, Şiddete yol açar. Hukuk ve adalet, Toplumun ve devletin temelidir. Adalet herkese kendi payına düşeni vermektir.

Demokratik hukuk devleti kuralları işletilmeden, Adil yargılanma hakkı tanınmadan, bağımsız ve özgür mahkemelerce, şüphe ve tereddütlerden uzak yargılama yapılmadan, sırf cezalandırma, göz dağı verme niteliği taşıyan bu kararı ve uygulamaları tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz.

Uluslar arası toplumu ve kuruluşları yaşanan bu hukuksuzluğa karşı duyarlı davranmaya ve tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz.

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber