Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Adana ASKİ'den 'OSB suyu' cevabı
05 Ekim 2016 / 22:38
Adana ASKİ'den 'OSB suyu' cevabı
ASKİ, Organize Bölgesi’nin kuyu suyu ile Adana'da uygulanan su ücreti ve kalitesinin kıyaslanamayacağını bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Adana Hacı Sabancı Organize Bölgesi’nin kuyu suyu ile Adana merkezde uygulanan su ücreti ve kalitesinin kıyaslanamayacağını bildirdi.


ASKİ’den yapılan açıklamada, ASKİ tarafından üretilen sağlıklı ve kaliteli içme suyunun yüzlerce parametrik testlerden geçtiği ve söz konusu suyun sağlıklı bir şekilde abonelere ulaşabilmesi için en son teknoloji ürünleri kullanarak Adanalılara ulaştırıldığı belirtildi.

Teknik açıdan incelendiğinde çok büyük farklılıkların ortaya çıkacağı ASKİ içme suyu ile Adana Hacı Sabancı Organize Bölgesi’nden çıkan kuyu sularını gerek ücretlendirme gerekse de kalite değerleri bakımından karşılaştırılmasının mümkün olamayacağı ifade edilen açıklamada, "OSB’nin uyguladığı 0,47 kuruşluk tarife kuyu suyundan alınan işlenmemiş ham su bedelidir. Kaldı ki OSB’nin yönetim ve idare birimlerinde kullandıkları su ASKİ tarafından sağlıklı ve kaliteli olarak temin edilmektedir" denildi.

ASKİ’nin en ucuz ve kaliteli içme suyunu Adanalıların çeşmelerinden akıtabilmek için çalıştığı, diğer illerle kıyaslandığında da ciddi fiyat farklarının ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada şunlara yer verildi:
"Örneğin İstanbul 4,04 TL, Ankara 5,19 TL, İzmir 3,60 TL, Gaziantep 3,29 TL, Mersin 4,02 TL’ye meskenlerde kademeli tarife uygularken; yani harcadığınız su arttıkça fiyat oranları da artarken, Adana’da ASKİ Genel Kurulunda Meclis üyelerinin aldığı kararlar doğrultusunda su fiyatları merkezde 3,14 TL olarak belirlenirken, ilçelerde ve köylerde ise;yasa gereği bu fiyatların da altında fiyat uygulanıp; su sarfiyatınız ne kadar artarsa artsın oranlarda asla bir değişiklik söz konusu değildir.

Ayrıca, Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nda yer alan Alt Yapı Kurma, kullanma ve işletme hakkını belirten 20. Maddede açıkça şu ifadeler kullanılıyor:
OSB’lerin ihtiyacı olan elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz, arıtma tesisi, yol, haberleşme, spor tesisleri gibi; alt ve genel hizmet tesislerini kurma ve işletme, kamu ve özel kuruluşlardan satın alınarak dağıtım ve satışını yapma, üretim tesisleri kurma ve işletme hakkı sadece OSB’nin yetki ve sorumluluğundadır.
21. Madde ise muafiyet hakkı; OSB tüzel kişiliği bu kanunun uygulanmasıyla ilgili işlemlerde her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Atıksu arıtma tesisi ileten bölgelerden, belediyelerce atıksu bedeli alınmaz.

ASKİ 4562 sayılı kanun hükümlerine uygun hareket ederek hizmet verirken, ısrarla su fiyatları üzerinden karalama yapılarak algı oluşturmak isteyen basın yayın organlarına defalarca tekzip ve cevap metinleri yazmamıza rağmen hala bu tavırlarını sürdürmelerini üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek isteriz."
Bu haber toplam 623 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber