Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ABD Türkiye ile İmzayı Attı, Ailelere Mesaj Verdi: İsterseniz Kaçın
04 Eylül 2015 / 09:18
ABD Türkiye ile İmzayı Attı, Ailelere Mesaj Verdi: İsterseniz Kaçın
ABD, İncirlik ve Adana'daki Amerikan Konsolosluğu'nda görevli Amerikalı personelin ailelerinin istemeleri halinde Türkiye'den ayrılabileceği yönünde bir açıklama yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, İncirlik Hava Üssü ve Adana'daki Amerikan Konsolosluğu'nda görevli Amerikalı personelin ailelerinin istemeleri halinde Türkiye'de ayrılabileceğini belirterek, kararın Ankaraİstanbul ve İzmir dahil diğer illerdeki personeli kapsamadığını bildirdi.

Türkiye ile IŞİD konusunda anlaşma yapmak için aylardır uğraşan ABD'nin anlaşma sonrası vatandaşlarına böyle bir uyarı yapması "ne anlama geldiği" ve "ne manası var" yorumları yapıldı.

"SAYISI BİLİNMİYOR"

Pentagon Sözcüsü Peter Cook'a, basın toplantısında, İncirlik Adana'daki Amerikalı personelin ailelerinin, gönüllülük esasına dayalı olarak görev yerlerinden ayrılmasına izin verildiğine yönelik açıklama soruldu.

Duyurunun toplamda 900 civarındaki aile üyesini kapsadığını belirten Cook, ayrılmayı düşünenlerin sayısını henüz bilmediklerini kaydetti.

"MASRAFLAR BİZDEN"

Ülkeden ayrılanların masraflarının Amerikan hükümeti tarafından karşılanacağını ifade eden Cook, isteyenlerinse Türkiye'de kalmakta özgür olduğunu dile getirdi.

Cook, ayrıca, kararın Ankaraİstanbul ve İzmir dahil diğer illerdeki personeli kapsamadığını bildirdi.

"TEHLİKE ARTTIĞI İÇİN..."

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner da açıklamanın, İncirlik üssündeki şu anki askeri aktiviteler nedeniyle buraya yönelik tehdit seviyesinin artmasıyla ilgili olduğunu ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı, İncirlik Hava Üssü ve Adana'daki Amerikan Konsolosluğu'nda görevli Amerikalı personelin ailelerinin, gönüllülük esasına dayalı olarak görev yerlerinden ayrılmasına izin vermişti.

SEYAHAT UYARISI YAPTI

Toner, yaptığı yazılı açıklamada, kararın İncirlik Hava Üssü'nden askeri operasyonların başlamasının ardından ihtiyatlı olmak adına alındığını belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ayrıca, Türkiye'de ikamet eden ya da Türkiye'ye giden Amerikan vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısı yayımlayarak, bu kişilerin "şiddet potansiyeline karşı uyanık olmaları gerektiğini" kaydetmişti.

Bu haber toplam 627 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber