Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ABD'li 'yardım kuruluşu'nun izni iptal edildi!
10 Mart 2017 / 08:43
ABD'li 'yardım kuruluşu'nun izni iptal edildi!
PYD'de ekonomik destek sağladığı iddia edilen ABD merkezli yardım kuruluşu Mercy Corps'un Türkiye'deki faaliyetleri hükümet tarafından durduruldu.

Suriye PKK'sına insan, organ ve silah kaçakçılığı için hizmeti verdiği iddia edilen ABD merkezli 'Mercy Corps' adlı kuruluşun Türkiye'deki faaliyetleri durduruldu. 

AÇIKLAMA YAPTILAR

Yardım kuruluşu Mercy Corps'un faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin Mercy Corps sözcüsü Christine Bragale tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda bizim önceliğimiz, Türkiye'den ayrılmamızın masum olan kadınlar, erkekler ve yardıma muhtaç çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini sınırlandırmaktır. Türkiye'deki operasyonlarımızı mümkün olan en kısa sürede tekrar başlatma izni almak için Türk makamlarıyla diyalog kurmaya çalışacağız. Türkiye hükümetinin, hizmet etmemize izin vereceğini umuyoruz" dedi.

TEKNİK SEBEPLER

Öte yandan hükumete yakın kaynaklar, Mercy Corps'un çalışmalarının teknik sebeplerle durdurulduğunu öne sürdü.

KAMYON KAMYON SİLAH İDDİASI

Mercy Corps'un, Suriye PKK'sı PYD'ye yardım aktardığı iddia edilmiş, bölgede International Medical Corps ve Medical Relief gibi örgütlerle birlikte hareket ettiği belirlenmişti. Bu kuruluşların sözde yardım kamyonları, PKK'ya silah taşıma ve kaçakçılık faaliyetleri için kullanıldığı iddiası vardı.

KAYNAKİHA
Bu haber toplam 931 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber