Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ABD'li savcı yazdı! FETÖ'cü terörist paylaştı
04 Ocak 2018 / 12:04
ABD'li savcı yazdı! FETÖ'cü terörist paylaştı
ABD'deki kumpas davasında çıkan karar sonrası FETÖ'cülerin avukatlığına soyunan savcı Bharara'dan skandal bir paylaşım geldi.

Reza Zarrab’ın ana sanıkken itirafçı olarak tanık sandalyesine oturduğu New York’taki davada karar çıktı. Jüri üyeleri, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’yı oybirliğiyle 5 suçtan mahkûm etti, “kara para aklama” iddiasından ise suçsuz buldu.

FETÖ'NÜN AVUKATLIĞINA SOYUNAN SAVCI: İYİ İŞ ÇIKARDILAR

Skandal kararın ardından FETÖ'nün avukatlığına soyunan ve Reza Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara twitter hesabından "İyi iş çıkardılar" yazdı.

PAYLAŞANA BAK!

Bharara'nın tweetini  firardaki FETÖ'cü terörist Adem Yavuz Arslan'ın paylaşması ise dikkatlerden kaçmadı.

TÜRKİYE SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD'de Türkiye Cumhuriyet vatandaşları hakkında devam eden yargılamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca daha önce yürütülen birtakım soruşturmalardaki bilgi ve belgelerin delil olarak kullanıldığı iddiasına ilişkin, eski Savcı Preet Bharara ile Savcı Joon H. Kim ve diğer savcılık görevlileri hakkında soruşturma başlatmıştı.

AVUKATLARDAN TEPKİ

Halkbankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatlarından Victor Rocco, "Karar hayal kırıklığı yarattı. Atilla masum ve mücadelesine devam edecek." dedi.

New York'ta görülen davada jürinin Atilla hakkındaki kararını açıklanmasın ardından savunma avukatları gazetecilere açıklamalarda bulundu.

11 Nisan'da Atilla'nın alacağı cezaya karar verilecek duruşmanın ardından temyize gideceklerini söyleyen Rocco, "Karar hayal kırıklığı yarattı. Atilla masum ve mücadelesine devam edecek." dedi.

Bu davanın Atilla ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve Rıza Sarraf'ın şovu olduğunu vurgulayan Rocco, "Atilla garip bir oyunun kurbanı oldu." ifadesini kullandı.

Savunma avukatlarından Cathy Fleming ise Atilla'nın gerçek bir beyefendi olduğunu belirterek, "Jürinin Sarraf'a inanması ve resmi görememesi hayal kırıklığı yarattı." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAKHABER7
Bu haber toplam 860 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber