Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ABD İncirlik'e fon ayıracak!
07 Eylül 2017 / 10:41
ABD İncirlik'e fon ayıracak!
ABD, kapatılması gündeme gelen İncirlik Üssü’ndeki tesislerinin modernize edilmesi için 30 milyon dolar fon ayırmayı planlıyor.

ABD’nin PYD/YPG’ye silah ve mühimmat desteği vermesi ve Menbiç bölgesindeki YPG’li teröristleri koruması altına alması nedeniyle bir süre önce kapatılması gündeme gelen İncirlik Üssü’nde, aksi yönde bir gelişme yaşanıyor.

MODERNİZASYONA MALATYA'DAKİ ÜS DE DAHİL

ABD’nin 2018 yılı bütçe planlaması devam ederken, ABD Hava Kuvvetleri, Washington yönetiminden, İncirlik Üssü’ndeki tesislerinin modernize edilmesi için fon ayrılmasını talep etti. Modernizasyon planlamasına Malatya’nın Akçadağ İlçesi’ndeki Kürecik Radar Üssü’nün de dahil edilmesi bekleniyor.

YENİ FON VE BARINMA ALANI

Planlamaya göre ABD, İncirlik Üssü’nün yenilenmesi için 2018 yılı bütçesinden 30 milyon dolar ayıracak. İncirlik’te 216 asker için yeni barınma alanı inşa edilecek.

Üsteki operasyonel işleyişin süratlenmesine yönelik yatırımlar yapılacak. Tesislerde, personelin savunma operasyon merkezine daha kısa sürede ulaşmasını ve böylece ani gelişmelere daha hızlı müdahale edebilmesini sağlayacak yönde düzenlemeler yapılacak.

1954'TEN BERİ NATO İNCİRLİK'TE

Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre İncirlik Üssü, NATO ve ABD unsurlarını 1954 yılından bu yana ağırlıyor. ABD askerleri, ABD ile Türkiye’nin 1980 yılında imzaladığı Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması (SEİA) kapsamında İncirlik’te görev yapabiliyor.

Irak’a yönelik harekâtlarda önemli rol üstlenen İncirlik Üssü, ABD’nin Afganistan operasyonunda da lojistik amaçlı olarak kullanıldı. İncirlik Üssü, Suriye’de DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonlarda NATO müttefiklerini de ağırlıyor.

Bu haber toplam 592 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber