Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ABD'den Türkiye'ye yeni tehdit!
06 Haziran 2018 / 11:37
ABD'den Türkiye'ye yeni tehdit!
Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasını engellemeye çalışan ABD, askeri projelerden çıkarmakla tehdit etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı yardımcılarından Wess Mitchell, diğer ABD'li yetkililer gibi boyunu aşan açıklamalar yaptı. Türkiye'nin F-35tehditlerine boyun eğmediğini gören ABD, Amerikan askeri projelerine almamayı öne sürdü.

"TÜRKİYE'NİN PROJE KATILIMINA YANSIR"

 

Türkiye'nin Rusya ile S-400'ler için anlaşma imzalamasına rağmen, ABD yetkilileri Türkiye'yi F-35 vermemekle tehdit ediyor. Artık sadece bununla da kalmayan ABD yetkilisi, tüm projeler üzerinden bir açıklama yaptı.

Türkiye'denin Rusya'dan S-400 ABD'den de F-35 alacağı konusu üzerine sorulan bir soruya Mitchell, "F-35 meselesine gelirsek, onlar (Türkiye) Rusya yapımı silahlar alma yönünde ilerlerse, bu, otomatik olarak onların Amerikan askeri projelerine katılımına da yansıyacak" şeklinde cevap verdi.

TÜRKİYE F-35'LERİN ÜRETİM ORTAĞI

ABD'den Türkiye'ye F-35 tehditleri gelmesine rağmen ortada bir gerçek var ki; 5. nesil savaşlarının üretim ortaklarından birisi de Türkiye.

Bahsi geçen savaş uçaklarının Türkiye'ye ilk teslimatının 21 Haziran'da yapılması öngörülüyor.

ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN YASA TASARISI SUNDULAR

ABD senatosuna Türkiye'nin F-35 programından çıkartılması için bir yasa tasarısı sunuldu. ABD Senatosu'na gönderilen tasarı, Türkiye'nin S-400 almaması için F-35'ler üzerinden tehdit eilmesini açıkça ortaya koyuyor.

Her nekadar yasa henüz resmi olarak yasalaşmamış olsa da, Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen versiyonunda, Türkiye'ye F-35 teslimatının dondurulması isteniyor.

Bu haber toplam 1,060 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber