Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ABD'de üst düzey istifalar başladı! Clapper gitti!
18 Kasım 2016 / 08:36
ABD'de üst düzey istifalar başladı! Clapper gitti!
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, yeni başkan seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın Beyaz Saray'da göreve başlamasına 64 gün kala istifasını sunduğunu açıkladı.

Clapper, istifa açıklamasını, ABDTemsilciler Meclisi İstihbarat Komitesindeki ulusal güvenlikle ilgili bir oturumun öncesinde yaptı.

"DÜN GECE İSTİFA ETTİM, KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM"

Trump'ın göreve başlamasına 64 gün kaldığını hatırlatan Clapper, "Dün gece istifa mektubumu sundum, ki bu beni çok iyi hissettirdi." ifadesini kullandı. Clapper'ın, Trump'ın iş başına gelmesiyle birlikte yeni atanacak yöneticilere yer açmak için görevinden ayrıldığı belirtiliyor.

İLK İSTİFA

Clapper, Obama döneminde atanan ve istifası beklenen üst düzey yöneticiler arasında istifasını sunan ilk isim oldu.

İstifasını neden erken sunduğuna ilişkin açıklama yapmayan Clapper, Amerikan istihbaratının çatı kuruluşu olarak bilinen Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün 4. direktörü olarak 6 yıldır görev yapıyordu.

75 yaşındaki Clapper, 9 Ağustos 2010'da yemin ederek Ulusal İstihbarat Direktörlüğü görevine başlamıştı. ABD Hava Kuvvetlerinden korgeneral seviyesinde emekli olan Clapper, 1992-1995 yıllarında Savunma İstihbarat Ajansının ilk direktörü olarak çalışmıştı.

FETÖ'CÜ DARBECİLER İÇİN "MUHATAPLARIMIZ" DEMİŞTİ

Clapper, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan FETÖ'cü askerleri 'muhatabımız' diye niteleyerek, "Türkiye ile işbirliğinde sorun yaşayacağız" mesajı vermişti.

KAYNAKAA
Bu haber toplam 931 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber