Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 A. Türkeş'e yeni kavşak
29 Ekim 2017 / 11:37
A. Türkeş'e yeni kavşak
Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Kasım Ener-Mavi Bulvar Kesişim noktasına yapılacak farklı seviyeli kavşak projesi

Adana Büyükşehir Belediyesi, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda farklı seviyeli kavşak projesiyle kuzey-güney aksındaki 6 kilometrelik güzergahta kesintisiz trafik akışı sağlayacak.


Adana’da Ulaşım Ana Planı çalışmaları ile birlikte uygulamaya koyduğu projelerle hamleler yapan Adana Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometrelik Alparslan Türkeş Bulvarı’nda farklı seviyeli kavşaklarla kesintisiz trafik akışını sağlayacak projeyi 30 Ekim’den itibaren başlatıyor.
 
Başkan Hüseyin Sözlü’nün ‘12 Dev Eser’ arasında yer verdiği Alparslan Türkeş-Kasım Ener-Mavi Bulvar Kesişimi Farklı Seviyeli Kavşak Projesi’nin ilk etabı üç ayda tamamlanacak. Alparslan Türkeş Bulvarı’nın güneyden kuzeye gidiş istikameti inşaat süresince kapalı olacağından sürücüler alternatif güzergahları kullanacak.

Alternatif güzergahlar duyuruldu
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile teknik işbirliği yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiğin düğümlerinden birini daha çözmek amacıyla hazırladığı Alparslan Türkeş-Kasım Ener-Mavi Bulvar Kesişimi Farklı Seviyeli Kavşak Projesi’ni uygulamaya koydu.
 
Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca yürütülecek projede, inşaat çalışmalarının 30 Ekim’den itibaren başlayacağı belirtildi. Buna göre, Alparslan Türkeş Bulvarı’nın güneyden kuzeye gidiş istikametinin üç ay süreyle ulaşıma kapalı olacağı bildirildi. Sürücülerin inşaat tamamlanıncaya kadar belirtilen alternatif güzergahları kullanması istendi. Alternatif güzergahları gösteren krokiler, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi, sosyal medya hesapları ve muhtelif caddelere asılan pankartlarla halka duyuruldu.

Kesintisiz trafik akışı nasıl sağlanacak?
Alparslan Türkeş-Kasım Ener-Mavi Bulvar Kesişimi Farklı Seviyeli Kavşak Projesi’nde; Alparslan Türkeş Bulvarı'na sağlı sollu 6 adet olmak üzere toplamda 824 metre uzunluğunda, 2’şer şeritli taşıt köprüsü yapılacak. Bu köprüler sayesinde Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde devam eden kuzey-güney yönündeki trafik bir üst kota taşınacak. Hafif raylı sisteme paralel olarak devam ettirilerek kesintisiz yol akışı sağlanacak. Yan yol bağlantılarıyla da Mavi Bulvar ve Kasım Ener Caddesi’ne geçiş verilecek. Projenin etki alanı içinde kalan otoyol geçiş köprüsünün her iki yanında da 6 metrelik genişletme yapılacak. Viyadüklerle Mavi Bulvar ve Kasım Ener Bulvarı ile ilişkisi kesilen, köprülerle otoyolu transit geçen güzergah ile Alparslan Türkeş Bulvarı’nda kesintisiz trafik akışı sağlanmış olacak.
Bu haber toplam 930 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber