Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
6 ilden hissedildi, AFAD ve Kandilli'den açıklama...
27 Kasım 2020 / 14:07
6 ilden hissedildi, AFAD ve Kandilli'den açıklama...
Gelen son dakika haberine göre, Malatya'da korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 11.27'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can mal kaybı yaşanm

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Malatya’nın Pütürge Yerin 6.94 kilometre derinliğinde olan deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. 

Deprem Adıyaman, Hatay, Elazığ, Kayseri, Adana, Tunceli gibi çevre illerden de hissedildi. ilçesinin kırsal Söğütlü Mahallesi yakınları olarak saptadığı deprem, saat 11.27’de meydana geldi. 

KANDİLLİ DEPREM ÜSSÜNÜ BATTALGAZİ OLARAK AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Battalgazi ilçesi Uluköy Mahallesi olarak açıkladı. 


BAŞKAN SELAHATTİN GÜRKAN'DAN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Tahminim 10 saniye kadar sürdü deprem. Bize ulaşmış olumsuz bir durum yok. Bazı ahşap evlerde hasar var" dedi. 

VALİ BARUŞ: HERHANGİ BİR OLUMSUZ HABER ALMADIK

Malatya Valisi Aydın Baruş deprem sonrası yaptığı açıklamada "Şu ana kadar herhangi bir olumsuz haber almadık." ifadelerini kullandı. 

OCAK'TA SİVRİCE'DE 6,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLMUŞTU

Malatya'da meydana gelen deprem Elazığ'da da hissedildi. Sivrice depreminin yaralarını yeni yeni sarmaya başlayan ilde Malatya'daki deprem sonrası yeniden korku ve panik yaşandı. Hatırlanacağı gibi 24 Ocak 2020 günü saat 20.55'te Elazığ Sivrice'de 6,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş ve 41 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 

PROF. ERSOY: BÜYÜK DEPREMİN SİNYALİNİ VERİYOR

Yıldız Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Habertürk TV'de Malatya'da meydana gelen depreme ilişkin şunları söyledi:

"Sivrice depreminden sonra kırılan fayın ucu Pütürge'de bitmişti. Gerilimin batıya doğru aktarıldığını söylemiştik. Şimdi tekrar bu aktivite kendini gösteriyor. Bu fayların canlı olduğunu gösteriyor. Daha büyük deprem olur demek spekülatif olur.

Bu deprem sırasında dışarıya çıkma, balkondan atlama gibi durumlarda sıkıntı yapıyoruz. 5,5'ten sonra tehlikeli durum olabiliyor. Dışarı çıktıklarında binanın önünde olmamaları gerekiyor. Sarsıntılar sırasında balkon, merdiven, asansör gibi yerlere gitmemek gerekiyor.

Bu 600 km'lik bir fay hattı. Periyodik depremler oluşmaya başladı. Hazar Gölü'nün doğusuna doğru da bir gerilim var. Bunlar daha büyük deprem oluşturma kapasitesine sahip olduğunda bu depremler sürpriz olmuyor.

6 büyüklüğündeki depremin enerjisini almak için 30 adet 5 büyüklüğünde deprem olması gerek. Büyük depremin enerjisini alsa bile bu çok küçüktür. Bu büyük deprem olabilir sinyali veriyor."

Bu haber toplam 1,620 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber