Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
6 Cumhurbaşkanı,10 Başbakan gördü
31 Temmuz 2015 / 08:41
6 Cumhurbaşkanı,10 Başbakan gördü
Geçirdiği kalp ameliyatı sonrası 76 yaşında hayatını kaybeden Kazım Barışık ilk olarak 1985 yılında, seçime katılan 5 bin delegenin yaklaşık 3 bininin oyunu alarak Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası'na başkan seçildi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (EKKK) Güney Bölge Birliği Başkanı, Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası (Adana TKKNNEO) ile Kuzey Adana EKKK Başkanı iken hayatını kaybeden Kazım Barışık, koltuğa oturduğu 1985 yılından bugüne 6 cumhurbaşkanı, 10 başbakan gördü. 
Geçirdiği kalp ameliyatı sonrası 76 yaşında hayatını kaybeden Kazım Barışık ilk olarak 1985 yılında, seçime katılan 5 bin delegenin yaklaşık 3 bininin oyunu alarak Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası'na başkan seçildi. Barışık, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olduktan sonra diğer birlik başkanlıkları da arka arkaya gelmeye başladı. 1996 yılında Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanlığı'na seçilen Barışık, 1999 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Güney Bölge Birliği Başkanlığı’na, seçildi. Barışık ileriki yıllarda da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyeliğine, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine, S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Güney Bölge Birliği Başkanlığı'na ve S.S. Kuzey Adana Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'na seçildi.
İlk başkan koltuğuna oturmasının ardından 30 yıl sonra Barışık hayatını kaybetti. Barışık geçen bu süre içinde aynı zamanda birçok siyasetçi ve cumhurbaşkanı eskitti. Başkan koltuğuna ilk oturduğunda Kenan Evren Cumhurbaşkanı, Turgut Özal ise Başbakan iken; Barışık, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eskitirken, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da cumhurbaşkanlığı koltuğundayken gördü. Barışık ayrıca, başkanlığı döneminde Turgut Özal, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nu başbakan olarak gördü. 
Barışık koltuğunda pek çok tek başına hükümet ve koalisyonlar da görme imkanı buldu. Ancak o hiç değişmedi. Barışık'ı çok sevdiği esnaf ve sürücülerden ancak ölüm ayırabildi.
Barışık ölmeden önce verdiği bir röportajında 30 yıl boyunca başkan olarak kalmasının ve her yıl başkanlığına yeni başkanlıkları eklemesini ise şöyle açıklamıştı:
"1985 yılında ezici bir çoğunlukla Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'na seçildim. Arkasından 11 yıl sonra Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'na, daha sonraki yıllarda da birlik başkanlıkları tekliflerinin geldi ve seçim yapılmadan beni başkan yaptılar. 30 yıl aynı koltukta kalmak Türkiye'de, özellikle Adana'da çok zor, ancak ben bunu sevgiyle başardım. Ben odama ve birliğe gelen herkese kucak açtım. Bu zamana kadar kimsenin kalbini kırmadım. Kimseyi odanın kapısından geri çevirmedim. Mevlana felsefesiyle insanlara yaklaştım. Bu nedenle hem şoför esnafı hem de diğer esnaf beni seviyor ve bir büyük olarak sayıyor. Esnafa hizmet aşkıyla yanıyorum Allah uzun ömür verir, esnaf da beni yine seçerse hizmet etmek isterim."

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber