Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
500 yabancı öğrenci Çukurova Üniversitesi'nde
27 Ağustos 2015 / 10:15
500 yabancı öğrenci Çukurova Üniversitesi'nde
Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) bu kez de yabancı öğrencilerin kayıt heyecanı yaşanıyor.

Çeşitli ülkelerden eğitim için Türkiye’ye gelip, girdikleri sınavlarda başarı göstererek Çukurova Üniversitesi’ni tercih eden 500 yabancı uyruklu öğrenci üç gün boyunca kayıt yaptırabilecek. 
Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi (ISO) tarafından koordine edilen kayıtlar Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştiriliyor. ISO Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev ile Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım gözetiminde start verilen kayıtlar, Tanıtım ve Organizasyondan Sorumlu Koordinatörler Yüksek Mühendis Bahadır Çapar ve Uzman Hasan Ahkemoğlu sorumluluğunda yapılıyor. ISO ekibi, eğitim için Çukurova Üniversitesi’ni tercih eden yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtlarının kısa zamanda ve sorunsuz yapılabilmesi için sabahın erken saatlerinde çalışmalarına başladı.

TEK ADRESTE, BÜROKRATİK İŞLEMLERE TAKILMADAN KOLAY KAYIT
Yabancı öğrenci kayıt organizasyonu hakkında bilgi veren Yüksek Mühendis Bahadır Çapar ve Uzman Hasan Ahkemoğlu, bu yıl Çukurova Üniversitesi’ne 500 civarında yabancı öğrencinin kayıt için başvuruda bulunduğunu söylediler. Yapılacak yeni kayıtlarla birlikte toplam yabancı öğrenci sayısının 1.600 dolayında olacağını bildiren Çapar, “3 gün sürecek kayıt maratonuna bugün başladık. Yapılan sınavlar sonucunda Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar göç idaresinden öğrenci işleri masasına, vergi dairesinden uluslararası öğrenci ofisi kayıt masasına kadar birleşik bir entegre yapı içerisinde tek adreste, tek günde tüm akademik ve bürokratik kayıt işlemlerini tamamlayabilecek” dedi.

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber