Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
5 Okul yolda!
20 Şubat 2014 / 22:56
5 Okul yolda!
Adana'da yaşayan Suriyeli çocuklar için Arapça ve Türkçe eğitim verecek 5 okul daha açılacağını söyled

Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Başkanı Ali Aygül, Adana'da yaşayan Suriyeli çocuklar için Arapça ve Türkçe eğitim verecek 5 okul daha açılacağını söyledi.
ADYAR Başkanı Ali Aygül, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, çeşitli sivil toplum kuruluşlar ve hayırseverlerin de katkılarıyla, Adana'da yaşayan eğitimi yarım kalmış Suriyeli çocuklar için Arapça ve Türkçe eğitim verecek 5 okul daha açılacağını söyledi.
Adana'da 30 binin üzerinde Suriye vatandaşının yaşadığına dikkat çeken Aygün, okulların çoğunun merkez Yüreğir ilçesinde inşa edileceğini kaydetti.
Milli Eğitim Bakanlığı ile yer tespiti konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirten Aygün, Yüreğir'de sadece hafta sonu eğitim verecek 4 okulda yüzlerce öğrencinin eğitim göreceğini dile getirdi.
Merkez Seyhan ilçesinde de bir dershanenin yeniden inşa edilerek Suriyeli çocuklar için 10 derslikli bir okula dönüştürüleceğini ifade eden Aygün, tüm bu eğitimlerin ücretsiz olacağını ve Türkiye'de ikamet eden tüm göçmen çocuklarının kaydolabileceğini vurguladı. Aygün, Suriye'deki iç savaş nedeniyle eğitimlerinden mahrum kalan tüm çocuk ve aileler için çeşitli yardım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

 
 
 
 
 
Bu haber toplam 356 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber