Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 5. Acil Tıp Günleri Balcalı’da yapıldı
15 Aralık 2016 / 16:51
5. Acil Tıp Günleri Balcalı’da yapıldı
Bu yıl beşincisi düzenlenen 'Ulusal Acil Tıp Günleri' Balcalı Hastanesinde yapıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen 'Ulusal Acil Tıp Günleri' Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde yapıldı.

Hipokrat salonunda gerçekleşen etkinliğe Türkiye'de ki çeşitli hastanelerden acil tıp uzmanları katıldı. Etkinliğin bu yıl ki ana teması ise trafik kazaları ve buna bağlı travmalarda ilk yardım ve acil müdahalenin önemi oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kekeç, tam 5 yıldır aralıksız bir şekilde bu etkinliği yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kekeç, Türkiye'nin son derece deneyimli acil tıpçılarını burada misafir etmekten dolayı gururlu olduklarının altını çizerek, etkinlikte acil tıp alanındaki yenilik ve gelişmelerinde konuşulacağının altını çizdi.

Trafik kazalarında ilk yardım ve acil müdahale hayat kurtarır

Bu yılki acil tıp günlerinin ana temasını trafik kazaları ve buna bağlı travmalar olarak belirlediklerini dile getiren Prof. Dr. Zeynep Kekeç, özellikle günümüzde trafik kazaları sonrasında yapılan ilk yardımın ve sonrasındaki acil müdahalenin çok önemli olduğunu belirtti. Kekeç, trafik kazası sonrasında oluşan travmalar da zamanla yarışında çok önemli olduğunu ifade ederek, olay sonrası gerek ilk yardımın gerekse hastanelerdeki acil müdahalenin hayat kurtarabildiğine dikkati çekti.

Günümüzde ilk yardım ve acil müdahale konusunda eğitim almanın artık büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Kekeç, etkinliğin bu bağlamda son derece yararlı olacağını da sözlerine ekledi.

Kekeç'in konuşmasının ardından konunun uzmanları tarafından çeşitli alanlarda katılımcılara önemli bilgiler verildi. Bu arada trafik kazalarında ve travmalarda ilk yardım ve acil müdahalenin dışında acil tıp alanında ki diğer sıkıntılar da konuşuldu.

Etkinliğe Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Recep Tuncer, Dekan Yardımcısı Süleyman Özdemir, Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ahmet Sebe ile etkinliğe davetli diğer isimler katıldı.

Bu haber toplam 1,373 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber