Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
40 engelliye akülü araç
29 Mayıs 2015 / 08:49
40 engelliye akülü araç
Seyhan Belediyesi ihtiyaç sahibi 40 engelli vatandaşa akülü araç hediye dağıttı.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen ve mahalle muhtarlarının da katıldığı törende ihtiyacı olan 40 engelli vatandaşa akülü araçları teslim edildi. 
Törende konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 30 Mart seçimlerinin ardından Seyhan’ın ilkleri gerçekleştiren belediye olduğunu vurguladı. Geçmiş dönemlerde belediyenin engellilere elle kullanılan araçlar verdiğini ancak bu boyutta bir araç tesliminin gerçekleşmediğine dikkati çeken Karalar, yine bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Türkiye’deki engelli birey sayısının dünya ortalamasının üstünde olduğunu ifade edenKaralar, Adana’daki engelli nüfus oranının Türkiye ortalamasının da üstünde olduğunu belirterek, “Adana’daki engelli nüfusu yüzde 14.6 ama engelliler de bizim kardeşimiz ve bu kardeşlerimizi göz ardı edemeyiz” diye konuştu.

“SEYHAN’I ENGELSİZ HALE GETİRECEĞİZ”
30 Mart’tan sonra ilk iş olarak Seyhan Belediyesi’ni engelsiz hale getirdiklerini belirten Başkan Karalar, her yıl 50 engelliye akülü araç armağan edeceklerini kaydetti. Başkan Karalar, “Şimdi bu araçlarla sizin engellerinizi bir ölçüde ortadan kaldıracağız. Bir adım sonrasında da bütün Seyhan’ı engelsiz hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
Seyhan’da Cemalpaşa ve Atatürk parklarında engelli araçlar için şarj istasyonları kurduklarını anlatan Karalar, istasyon sayısını da önümüzdeki günlerde artıracaklarını söyledi. Tüm bu hizmetlerin görev geldikten sonra artırılan paralarla yapıldığının altını çizen Karalar, “Nerede halkın bir problemi varsa Seyhan Belediyesi orada. Çünkü Seyhan Belediyesi artık halkın belediyesi. Yani sizin belediyeniz” dedi.

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber