Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
40 bin üyesiyle referandumda
10 Mart 2017 / 09:30
40 bin üyesiyle referandumda "Evet" diyecek!
Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan Tarım ve Hayvancılık Platformu, anayasa referandumunda "Evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Referandum için toplumun çeşitli kesimlerince başlatılan "Evet" kampanyasına destek her geçen gün büyüyor.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) Başkanı İhsan Akın yaptığı açıklamada, merkezi Malatya’da bulunan ve 40 bin üyesi olan Tarım ve Hayvancılık Platformu olarak referandumda güçlü bir şekilde "Evet" diyeceklerini söyledi. Başkan Akın, "Yamalı bohçaya dönen anayasayı birçok parti kökten değiştirmeye çalıştı fakat partililer üzerinde bir türlü uzlaşma sağlayamadığı için buralara kadar geldi. Parlamenter sistem birçok sefer koalisyonlara sebep vermekteydi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin önüne açarak dünyada daha güçlü ve daha söz sahibi bir ülke haline getireceğine inanıyorum. Aslında 16 Nisan’da çıkacak evet ile bir dönem kapanırken yeni bir dönem başlayacaktır. O dönem ise ekonomik alanda olacaktır, bölgedeki dev yatırımların devam etmesi için istikrarın sürmesi ve daha hızlı kalkınma için referandumda evet diyerek aslında ülkemizin geleceğinin iyi olmasına evet diyeceğiz" dedi.

Akın, bölgedeki birlik ve beraberliğinin daha da güçlenmesi için üyeleriyle birlikte sahada evet çalışmasını yürüttüklerini sözlerine ekledi.

KAYNAKHABER7
Bu haber toplam 1,316 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber