Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
37 sığınmacı donmak üzereyken kurtarıldı
20 Ocak 2016 / 21:56
37 sığınmacı donmak üzereyken kurtarıldı
Van’ın Başkale ilçesinde, İran sınırını geçmeye çalışan 37 sığınmacı, donmak üzereyken Mehmetçik tarafından kurtarıldı.

Türkiye-İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 3. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Kaşkol mahallesindeki Sarısu Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kamerayla keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında bir gurubun yurda izinsiz girdiğini belirledi. Guruba yönelik operasyon yapan Mehmetçiğin yakaladığı sığınmacıların Afganistan uyruklu olduğu görüldü. 37 kişiden dördünün donmak üzere olduğu tespit edilince Başkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde görevli Doktor Harun Çengel, sıcaklığın sıfırın altında ölçüldüğü İran sınırında 8 saat dışarıda kalan sığınmacıların sağlık durumlarının kötü olduğunu söyledi. Hastanede gerekli müdahaleyi yaptıklarını, özellikle kadın ve çocukların bitkin halde olduğunu anlatan Çengel, "Çocukların bademcikleri şişmiş, vücutlarında ağrı var. Gerekli antibiyotik ve ağrı kesici ilaç tedavisini uyguladık. Zamanında kurtarılmasaydı hepsinin hayati tehlikesi olabilir ve ölebilirlerdi ama zamanında kurtarıldılar. Biz de burada gerekli tedavileri uyguladık. Şu an durumları iyi. Ayakları bile kesilebilirdi. Bu şahıslar 3 gün hastanede gözetim altında tutulacak" dedi.
Soğuktan donmak üzere olan çocukları battaniye ile sarıp üzerlerindeki parkayı giydiren Mehmetçik, Sarısu Hudut Bölüğünde misafir ettikleri gruba yemek, sıcak çay ve süt ikramında bulundu. Başkale Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilen sığınmacıların sınır dışı işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderileceği öğrenildi.
Türkiye'nin İran'la en uzun sınırına sahip olan bölgede Başkale 6. Hudut Alay Komutanlığı ekipleri, hudut emniyetini zorlu arazi şartları ve iklim koşullarına rağmen başarıyla yürütüyor ve sınırı izinsiz geçmek isteyenlere göz açtırmıyor.

Bu haber toplam 491 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber