Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
300 öğrenci giydirildi
10 Haziran 2016 / 12:00
300 öğrenci giydirildi
Adana Anadolu Lisesi mezunları, veliler ve öğretmenlerin desteğiyle açılan "Dilek Dükkanı"nda 6 ayda 300 öğrenciye kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıldı.

Adana Anadolu Lisesi, eğitim gören yaklaşık bin öğrenci arasında maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yardım yapılması ve sosyal aktivitelere yer verilmesi için Sosyal Yardımlaşma Kulübü kurdu. Kulüp kurulduktan sonra öğrenciler arasında ailesinin maddi durumu iyi olmayan öğrenciler olduğu ve bunların özellikle kıyafet ve ayakkabı ihtiyaçlarının olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine okul yönetimi, veliler ve liseden mezun olanlar toplanarak öğrencilere bu konuda yardımcı olmak için okulun içinde "Dilek Dükkanı" adını verdikleri bir mağaza açmaya karar verdiler. Okulun bir dersliğini mağazaya çevirip buraya hiç kullanılmamış kıyafet, çanta ve ayakkabı alınarak konuldu. Daha sonra öğretmenler Nihat Aydın, Sabit Taştepe ve Nesrin Ekici "Dilek Dükkanı"nın başına getirildi. Nihat Aydın başkan seçildi. 3 öğretmen okuldaki ihtiyaç sahibi öğrenciyi tespit ettikten sonra öğrenciyle yalnız bir ortamda konuşarak, kıyafet ve ayakkabı yardımı yapabileceklerini söyleyip, öğrenciye isteyip istemediğini sordu. Öğretmenler, öğrencilere yapılan yardımları kesinlikle diğer öğrencilerden gizli tutarak onların rencide olmasının da önüne geçti. Bu durum kısa sürede Adana'da kulaktan kulağa yayılınca başka okullardan da Adana Anadolu Lisesi'ne öğrenciler gelerek burada "Dilek Dükkanı"ndan kıyafet yardımı almaya başladı. Böylece Aralık 2015'te açılan Dilek Dükkanı'nın sayesinde şu ana kadar 300 öğrenciye yardım edildi. Sıfır kıyafetlerin yer aldığı Dilek Dükkanı'nın mağazadan hiçbir farkı yok.
Adana Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Sevim, Dilek Dükkanı'nın gençlerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için okulda açılan bir okul mağaza olduğunu belirterek, "Bu mağaza özellikle öğrencilerin temel ihtiyaçlarını nasıl karşılarız diyerek yola çıktık ve bir proje oluşturuldu. İsmi de Dilek Dükkanı oldu. Dilek Dükkanı'na özellikle okul mezunlarımızın, velilerimizin ve öğretmenlerimizin her türlü kıyafet gibi ihtiyaçları ulaştırıyor. Bu ihtiyaçlar özellikle okulumuzda sosyal dayanışma kulübümüzde öğrenci ve öğretmenlerimiz ile birlikte planlı bir şekilde bunların ihtiyaç sahibi gençlerimize ulaştırılması sağlanıyor. Yaklaşık olarak 300 öğrencimiz buradan her türlü kıyafet ihtiyacını karşılamış oldu. Başlangıçta sadece okulumuzun öğrencilerine yardım konusunda karar almıştık fakat bunun çok doğru olmadığını gördük çünkü çevremizde ihtiyaç sahibi olan gençlerimizin çok sayıda olduğunun farkındayız. Adana Anadolu Lisesi olarak çevremizdeki gençlere küçükte olsa bir katkı sunuyoruz, Dilek Dükkanı sadece bizim okulumuza değil bütün gençlerimize açıktır, ihtiyacı olan bütün gençlerimizi bekliyoruz" dedi.
Sevim, başlangıçta mağazayı açarken tereddütleri olduğunu anlatarak şöyle devam etti:
"Acaba böyle bir ihtiyaç var mı diye ama açıldığı andan itibaren yaklaşık olarak okulumuzda 200’ün üzerinde toplamda ise 300'e yakın öğrenci buradan faydalandı demek ki gençlerimizin böyle bir bölüme ihtiyacı var. Kıyafetleri özellikle bizim mezunlarımız temin ediyor bunun yanında velilerimiz ve çevreden bir takım kurumlar Dilek Dükkanımıza bu kıyafetleri gönderiyor. Genelde sıfır kıyafetler tercihimiz kullanılmamış kıyafetlerdir öğrencilerimize de bu yakışır."

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber