Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 3 kişinin katiline 2 müebbet cezası
28 Mart 2014 / 09:07
3 kişinin katiline 2 müebbet cezası
Adana'da biri çocuk 3 kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanığa 2 kez ömür boyu hapis cezası verildi.
Adana'da biri çocuk 3 kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanığa 2 kez ömür boyu hapis cezası verilirken, sanık karar duruşmasında çocuğu kendisinin öldürmediğini iddia etti.

Ulubatlı Hasan Mahallesi 3003. Sokak’ta Akçad Ailesi'ne kız alıp veren Yaşar Işık, olaydan 3 ay önce dünürleri Ahmet Akçad'ın rahatsızlanan eşini ziyarete gittiği Devlet Hastanesi önünde dünürlerinin oğulları Mehmet (47) ve Hüseyin (26) tarafından tokatlanarak dövüldü. Işık, 13 Temmuz 2012'de evinin penceresinden dışarıya bakarken kendisini döven Mehmet Akçad'ın karşı evde oturan babasının evine geldiğini görünce tüfeği ile ateş etti. Tüfek sesi üzerine dışarı çıkan Hüseyin Akçad'a da ateş etmeyi sürdürdü. Bu sırada komşularından buz almaya giden Mehmet Demir isimli çocuk da saçmalara hedef oldu. 3 kişiyi öldürdükten sonra kaçan katil zanlısı, 6 ay sonra Tekirdağ'da çocuğuna eczaneden ilaç alırken yakalandı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık, karar duruşmasına çıktı. Son savunmasında damadının ailesiyle aralarında husumet olduğunu belirten Işık, "Mehmet Akçad bana sürekli saldırıp, dövüyordu. Olay günü de silah çekip, küfür ettiler. Evime kaçtım. Arkamdan geldiler. Çekip, gitsinler diye 2 el ateş ettim. Daha sonra da havaya 3-4 el ateş açtım. Ölen çocuğu görmedim ve ona ateş etmedim. Karşı taraf vurmuş olabilir. Üzerimde yakalanan tabanca Mehmet Akçad'ın elinden aldığım tabancadır" dedi.

Ölen kardeşlerin yakınları ise, sanığın yalan söylediğini iddia etti. Öldürülen Hüseyin Akçad'ın eşi Nezahat, eşinin olayda silah kullanmadığını belirterek, "Bu olayın tek sebebi hastanede meydana gelen tokat atma meselesidir. Kendini kurtarmak için yalan söylüyor" diyerek sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanığı çocuğu ve Hüseyin Akçad'ı öldürmekten 2 kez müebbet hapse mahkum etti. Mehmet Akçad'ı öldürmekten ise müebbet hapis cezasına çarptırılan Işık, ölenin kendisine tokat vurmasından dolayı haksız tahrik indirimi ile cezası 17 yıl hapse indirildi. Ruhsatsız silah taşımaktan da ayrıca 1 yıl 6 ay olmak üzere 18 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.

1'i çocuk 3 kişiyi öldürmekten 2 müebbet ve 18 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen Işık'ın aldığı ceza karşısında soğukkanlılığı ise dikkat çekti.
 
 

 

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber