Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
29 Ekim 2017 / 11:44
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

AdanaMersinHatay ve Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Adana'da kutlamalar kapsamında Vali Mahmut Demirtaş ilk olarak makamında tebrikleri kabul etti.

Uğur Mumcu Meydanı'nda devam eden kutlama törenleri saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Sakarya'da, Dumlupınar'da ay yıldızlı bayrağın etrafında kenetlenen milletin kendisine pranga vurulamayacağını o devrin işgalcilerine gösterdiğini ifade etti.

O gün bozguna uğrayanların bu topraklar üzerindeki emellerinden aslında hiç vazgeçmediğini ve türlü oyunlarla niyetlerini açık veya gizli gösterdiklerini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi: 

"Bunların en büyüğünü geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişiminde sergilediler. 15 Temmuz'da, Kurtuluş Savaşı'nın modern zamanlardaki izdüşümü yeniden tezahür etti. Yaşadıklarımız, yedi düvelin bitip tükenmeyen oyunlarının farklı bir versiyonuydu. Kurtuluş Savaşı'nda göğüs göğüse süngü savaşı verenlerle, 15 Temmuz'da atılan kurşuna karşı yürüyen, tankın önüne yatan, bombalara kulak asmayan bu vatanın yiğit evlatları arasında hiçbir fark yoktur. Hain planları bozan aziz şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize minnet duygularımı sunuyorum. "

Şiirlerin okunduğu törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Halk oyunları gösterisinin sunulduğu tören, geçit töreniyle son buldu.

Mersin

Mersin'deki törenler kapsamında Vali Ali İhsan Su, Kültür Merkezi'nde tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Alanı'nda devam eden kutlamada da Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon KomutanıTuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ile askeri araç üzerinden törene katılanları selamladı.


Su, konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı zaferinin, cumhuriyetle taçlandırıldığını belirterek, "Cumhuriyetimiz, kurduğu devletler eliyle binlerce yıldır tarihe yön vermiş milletimizin köklü geçmişi üzerine inşa edilmiştir. Cumhuriyetimiz, milletimizin ebediyete kadar var olacağının, uğrunda nice şahadetler verilen kutsal vatan topraklarında ilelebet hür ve bağımsız yaşayacağının en büyük teminatıdır." dedi.


Cumhuriyetin yarınlara el birliğiyle taşınacağını ifade eden Su, "Bizler de ecdadımızın kutsal emaneti olan vatanımıza sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyetimizi yarınlara daha güçlü bir şekilde taşımaya devam edeceğiz." diye konuştu.


Öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterileriyle devam eden törende, çeşitli branşlardaki yarışmalarda derece alan sporculara ve sanatçılara ödüller de verildi.


Sonlarına doğru yağmurun etkili olduğu program, geçit töreniyle son bulurken, yağmura rağmen elindeki Türk bayrağıyla töreni ayakta takip eden yaşlı bir adama şemsiye tutmak için vatandaşlar seferber oldu.

Hatay

Hatay'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.


Kutlamalar kapsamında ilk olarak Hatay Valisi Erdal Ata, makamında tebrikleri kabul etti.


Kutlamalar daha sonra yağmur nedeniyle Antakya Spor Salonu'nda devam etti. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Vali Ata, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Gazi· Mustafa Kemal Atatürk'ün önderli·ği·nde kurulan ve mi·lleti·n karakteri·ne en uygun, dünyanın en çağdaş yöneti·m şekli· olan cumhuri·yeti·n 94. yıl dönümünü kutlamanın, büyük coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep bi·rli·kte yaşadıklarını belirtti.

Cumhuri·yeti·n i·lanıyla, ulusun kötüye gi·den yazgısının tersi·ne çevri·ldiğini, cumhuri·yetle başlatılan kalkınma hamlesi·yle ülkenin kaderinin değiştiğini ifade eden Ata, şöyle devam etti: 


"Türki·ye 94 yılda baştan başa i·mar edi·lmi·ş, başta altyapı olmak üzere enerji·, ulaşım, i·leti·şi·m ve sanayi· hamleleri· gerçekleşti·ri·lmi·şti·r. Çağdaş uygarlıkla bütünleşme yolunda, bi·li·m ve teknoloji· alanında önemli· geli·şmeler sağlanmış, ekonomi·de, sağlık ve eği·ti·m alanında büyük başarılar elde edi·lmi·şti·r. İşte tüm bu değer ve kazanımların temeli·ni· oluşturan cumhuri·yeti·n sonsuza dek yaşatılması ve Büyük Önder Atatürk'ün i·lke ve devri·mleri·ne sahi·p çıkılması hepi·mi·zi·n ortak görevi· ve sorumluluğudur. Bi·zler, yüce Türk mi·lleti·ni·n lai·k, demokrati·k ve çağdaş yapısını i·lelebet koruyacağına, cumhuri·yeti· yücelterek, geleceğe tüm kazanımlarıyla bi·rli·kte güçlü bi·r şeki·lde taşıyacağına yürekten i·nanıyoruz."


Kutlamalar öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunları gösterisiyle son buldu.


Osmaniye

Osmaniye'de Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Ömer Faruk Coşkun ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara törene katılanların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Coşkun, törende yaptığı konuşmada, 29 Ekim'in önemine vurgu yaparak, "Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbali uğruna verdiği çok büyük bir mücadele neticesinde, imkansız görüneni mümkün kılmış muazzam bir zaferin ardından gelen büyük bir başarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyetin bir ülkenin başarı hikayesi, bir yenilenme, yeniden dirilişin öyküsü olduğunu ifade eden Coşkun, şunları kaydetti: 

"Cumhuriyet siyasal, toplumsal ve kültürel kalkınma hamlesi, bir bağımsızlık mücadelesinin zirvesidir. Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millette olduğunun resmidir. Cumhuriyet, bir yönüyle milletin tebalıktan vatandaşlığa yükseldiği değerler sisteminin adıdır. Dolayısıyla cumhuriyet bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bu ülkenin temelindeki en önemli harçtır."

Kutlama, şiirlerin okunması, mehter takımı gösterisi ve geçit töreniyle tamamlandı.

Bu haber toplam 1,074 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber