Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
25 yılda yapılamayanı yapacağız
20 Mayıs 2015 / 12:26
25 yılda yapılamayanı yapacağız
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “25 yıllık belediye tarihinde yapılmış hizmetlerin daha fazlasını bir yılda tamamlayıp hizmete sokacağız" dedi.

Başkan Karalar’ın Namık Kemal Mahallesi’nde mahalle muhtarı ve belediye bürokratlarının da hazır bulunduğu Halk Günü toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Karalar, burada yaptığı konuşmada, “Yıllardan beri siyasetle ilgilenenler çok da duymuştur. ‘Siyasetçiler vatandaşların ayağına seçimden seçime gidiyor’ diye. Bizim bir yıldır başlattığımız bu uygulama ile bize böyle diyemeyecekler öyle değil mi? Biz ağırlıklı olarak kadın arkadaşlarımızdan oluşan bir Çözüm Ekibi kurduk. Bunlar Seyhan’da çalmadık kapı bırakmayacaklar. Sizlerin taleplerini dinleyecekler, not alacaklar. Bu talepler bize gelecek. Bizlerde sizlerin talep ve şikayetlerini mümkün olan en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Ama hak verirsiniz ki yalnızca Seyhan Belediyesi ile ilgili olan talep ve şikâyetlerin gereğini yerine getirebiliriz.”

“BEŞ YILDA YAPILANDAN DAHA FAZLA ASFALT DÖKTÜK”
Karalar, son bir yılda yapılan temel hizmetleri geçmiş dönemin beş yılı ile karşılaştırdı. Son bir yıllık dönemde halkın asfalt hizmetinden hayli memnun olduğunu belirten Karalar, “Geçmiş beş yılda dökülen asfaltın tamamını bir yıl içinde dökeceğiz. E niye böyle yapacağız bir sorun. Asfalt artık çalınmıyor bizim belediye de de ondan. Asfalt çalıyorlardı engelledik biliyorsunuz. Kendi belediyemizi ihbar ettik. Yaklaşık bin ton asfalt üretiyor bizim şantiyemiz. Tamamını döküyoruz. Bu sene yeni bir uygulama yapıyoruz. Namık Kemal’de Denizli’de Mithatpaşa’da öyle çok ev var, sokaklar üst üste asfalt dökülmekten kapı eşiğinin üstüne çıkmış. En ufak bir yağmurda evine su giriyor. Zar zor aldığı eşyalar berbat oluyor. Beş tane yeni makine aldık iki tanesi freze. Bozuk olan o yolları temizleyip öyle yeni asfalt döküyoruz. Bu sayede artık yağmur yağdığında evlerinize su girmeyecek” diye konuştu.
Başkan Karalar bazı hizmetlerin karşılaştırmasını geçmiş 25 yıllık dönemle yaptı. Karalar, “Seyhan’ın 25 yıllık tarihinde yalnızca 5 adet kapalı semt pazarı yapmışlar. Biz sadece bu sene 6 adet yapacağız. Yani 25 yılda yapılan semt pazarından daha fazlasını bir yılda yapacağız. Biz geldiğimizden bu yana 16 adet yeni park yaptık. Seyhan’da 25 senede 162 park yapılmış. Toplam yapılan park sayısını seneye bölerseniz bizim yaptığımız 25 yılda yapılanın 2,5 katı fazla. Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın kısacası tüm Seyhanlının spor yapabileceği tesis sayısı 25 yılda 5 civarında. Biz yalnızca bu yıl içinde 5 yeni spor tesisi yapıyoruz” dedi.

“TÜM BU HİZMETLERİ NASIL YAPIYORUZ HELE BİR SORUN BAKALIM”
Karalar, vatandaşlarla sohbet havasında geçen Halk Günü’ndekendisini dinleyenlere, “Peki tüm bu hizmetleri nasıl yapıyoruz. Hele bir sorun bakalım” dedi ve cevabını yine kendisi rakamlarla şöyle verdi:
“Bu kadar iş yapıyoruz ne kadar para harcıyoruz? Bir tahmin edin. Ben diyorum ki 5 yılda dökülen asfaltı bir senede dökeceğiz, beş senede dört tane semt pazarı yapmışlar biz bir yılda beş tane kapalı semt pazarı yapacağız. Temizlikten memnunsunuz bana geliyor bilgisi. Eski dönemlere oranla 2,5-3 kat daha fazla iş yapmamıza rağmen eskisinden 80 trilyon daha az para harcamışız. Biz parayı kullanmasını iyi biliyoruz. Niye böyle oluyor biliyor musunuz? Artık hırsızlık yok, asfalt çalınmıyor, ihaleler daha ucuza gidiyor Seyhan’da. Yaptığımız ihalelerden yaklaşık 23 trilyon para kaldı bizim kasamızda. Yani geçen dönemde yapılan ihalelerle bizim zamanımızda yapılan ihaleler karşılaştırıldığında tam 23 trilyon daha az para ödenmiş. E sizin paranızı biz koruyacağız. Bir liralık işi bir liraya yaptıracağız. Bir liralık işi 1,5 - 2 liraya yaptırmayacağız. Yazık günah. Hani son günlerde moda oldu ya ‘kaynak nereden bulacaksınız?’ işte kaynak kasamızda. Kaynak parayı iyi kullanmakta.”
Zeydan Karalar, son zamanlarda bazı mahallelerde ‘kentsel dönüşüm’ çalışmaları adı altında bir kısım asılsız söylentiler dolaştığına dikkat çekerek vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Karalar, şöyle devam etti:
“Seyhan ilçesinde bazı merkez mahallelerinde ‘buradaki bazı müteahhitlerle Seyhan Belediyesi anlaştı sizleri mağdur edecekler’ diye bir söylenti dolaşıyor. Allah da bilir, halkım da bilir ve herkes de bilir ki ben halkın tarafıyım. Ben sizin tarafınızım. Ben dünya çapında büyük ölçekte şirketlerde Genel Müdürlük yaptım. O zaman da hep çalışandan yana oldum. Toplu Sözleşmeyi kendi ellerimle yaptım. Kısaca bizim tarafımız sizsiniz. Hiçbir müteahhitle anlaşmamız yoktur, böyle bir arzumuz da yoktur, böyle bir yöntemimizde yoktur. Kaldı ki buralar çok nezih mahallelerdir. Namık Kemal, Mithatpaşa, Denizli, İstiklal, Emek bunlar gerçekten çok önemli mahalleler. Buraları imara açtık. Yoğunluğunu 2.4 yaptık. Niye yaptık biliyor musunuz? Sizler zarar görmeyesiniz diye. Yani buraları müteahhitler bedava toplamasın elinizden. Burada değer artışı olacaksa ki olacak, sizin olsun diye yaptık. Meslek Odaları da bu çalışmalarımızın doğruluğunu onaylar raporlar vermiştir. Kaldı ki mühendislik odalarına bir iş beğendirmek çok zordur.”
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Namık Kemal Mahallesi’nde gerçekleştirilen Halk Günü’nde vatandaşların taleplerini de dinledi. Bir mahallelinin çıkmaz yolların açılması ve kaldırım işgallerinin sona erdirilmesi yönündeki taleplerini bürokratlarına talimat olarak verdi.

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber