Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
20 Bin Lira bulamassa dişsiz kalacak
20 Haziran 2014 / 00:00
20 Bin Lira bulamassa dişsiz kalacak
21 yaşındaki genç kız, 2 ay içinde 20 bin lira para bulup ameliyat olamazsa dişlerinin hepsini kaybedecek.

Adana'da çene kemiği erimesi ve damak çekilmesi hastalığı olan 21 yaşındaki genç kız, 2 ay içinde 20 bin lira para bulup ameliyat olamazsa dişlerinin hepsini kaybedecek.


Ev hanımı olan Neriman (35) ile bir ekmek fırınında işçi olarak çalışan Ömer Behlül'ün (41) en büyük kızı olan Esra Behlül (21), 20 gün önce dişleri sallandığı için hastaneye gitti. Hastanede önce doktorlar Behlül'ün damak kanseri olabileceğinden şüphelendi. Ancak yapılan tetkiklerde genç kızda kemik erimesi ve damak çekilmesi hastalığı olduğu ve bu hastalığın 10 yıldan bu yana görüldüğü belirlendi. Bunun üzerine genç kız hastaneye giderek tedavisi için başvurdu.
 
Ancak bu hastalığın tedavisinin SGK tarafından karşılanmadığı, bu nedenle 20 bin lira masraf çıkacağı bildirildi. Behlül 7-8 hastane gezdi ancak hepsi hastalığın 2 ay içerisinde tedavi edilmesi gerektiğini, aksi takdirde damak çekilmesi ve kemik erimesi nedeniyle bütün dişlerinin döküleceğini ve daha sonra tedavisinin mümkün olmadığını belirtti. Ancak ailenin maddi gücü olmadığı için kızlarını tedavi ettiremiyor. Lise 3. sınıftan terk olan genç kız Esra Behlül ise bu parayı biriktirebilmek için bir kafede haftalığı 125 liraya garsonluk yapmaya başladı. Ancak 2 ayda bu ücretle 20 bin lirayı biriktirmesi çok zor görünüyor.

"BU DÜNYADA ADALET YOK"

Hastalığını 15-20 gün önce öğrendiğini ve yıkıldığını belirten Esra Behlül, "Kemik erimesi ve damak çekilmesi varmış, damak nakli, implant yapılacak, sonra dişlerim takılacak. Kemik nakli yapılacak, dişlerim komple çekilecek, sonradan tedaviye başlanacak bu 6 ay sürecek sonra dişler takılacak. 2 ay kadar zaman verdiler. Bu 2 ayda gerekli müdahale yapılmadığı zaman kemiklerim komple eriyeceği için bir daha diş takılamayacak, kemik nakli olamayacağım. Para bulamazsam diş olmadan kemik olmadan yaşayacağım. Ben bu duruma çok üzülüyorum, adalet yok bu dünyada, sadece bizde değil ben çok görüyorum bu dünyada adalet yok" diye gözyaşlarına boğuldu.

Son 20 gündür ağrılarının başladığına dikkat çeken Behlül şunları kaydetti:
"Gece kanamam oluyor, uyuyamıyorum. İltihap akması oluyor. Bazen konuştuğumda kemiklerimden ses geliyor. Kemiklerim eriyor. Yemek yiyemiyorum sıvı yiyecekler yiyorum. Dişlerimin hepsi sallanıyor. Şu an kendimden çok ailemi düşünüyorum. Çünkü durumlarının olmadığını biliyorum. Ailem benim de böyle olduğumu bilince onlar benden daha fazla üzülüyor."

Anne Neriman Behlül de kızının sağlığına kavuşmasını istediğini gözyaşları içinde anlatarak, "En büyük sevgim benim kızım. Küçük yaşta evlendim anne baba sevgisi fazla görmedim her şeyimi onda buldum. Ben söyledim kızımı kurtarmak için ancak böbreğimi verebilirim başka da bir şeyim yok. Çocuklarımdan başka bir şeyim yok. Ev hiçbir şey umurumda değil. Önce kızımın sağlığı" dedi.

Baba Ömer Behlül ise kendilerini unuttuklarını, kızının sağlığından başka bir şey düşünmediklerini, parayı bulamazsa böbreğini satışa çıkartacağını söyledi.
Bu haber toplam 738 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber