Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
2. Yaşar Kemal Sanat Günleri başlıyor
02 Ekim 2018 / 17:13
2. Yaşar Kemal Sanat Günleri başlıyor
Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek olan 'Yaşar Kemal Sanat Günleri' 3 Ekim’de başlıyor.

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek olan “Yaşar Kemal Sanat Günleri” 3 Ekim’de başlıyor. Etkinlikler kapsamında, röportaj, kısa film ve kapak tasarım atölyeleri ile sergiler düzenlenecek.


Kitapları birçok dile çevrilen, dünyaya Çukurova’yı ve Adana’yı anlatan Yazar Yaşar Kemal Adana’da 3 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Yaşar Kemal Sanat Günleri’nde anılacak. 

Seyhan Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliği ile gerçekleştirilecek etkinliklerde röportaj, kısa film ve kapak tasarım atölyeleri kurulacak. Sanat günlerinde atölyelere katılanlar ile birlikte 15 Kasım’da Yaşar Kemal’in köyü olan Hemite ziyaret edilecek. 16 Kasım’da ise Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Kardeş Türküler Konser verecek. 

Ekinliklerin ilk günü olan 3 Ekim tarihinde tanıtım ve basın toplantısı yapılacak. Toplantıya Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli de katılacak. Aynı gün Prof. Dr. Hatice Çubukçu moderatörlüğünde “Hüyükteki Nar Ağacı’na Yolculuk” isimli panel düzenlenecek. Panele Güven Turan, Dr. Seza Yılancıoğlu, Ahmet Güneştekin, Ferhat Boratav ve Nebil Özgentürk, konuşmacı olarak katılacak. 

16 Kasım’a kadar sürecek etkinliklerin son gününde Kardeş Türküler konser verecek.
Bu haber toplam 1,482 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber