Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
2 Çocuk Annesi Zihinsel Engelli Selime'den Haber Alınamıyor
16 Nisan 2016 / 17:34
2 Çocuk Annesi Zihinsel Engelli Selime'den Haber Alınamıyor
2 çocuk annesi zihinsel engelli Selime'den haber alınamıyor

ADANA'da psikolojik rahatsızlığı olan 27 yaşındaki Selime Yaman, 2 çocuğunu akrabalarına terk edip ortadan kayboldu. Yakınları Yaman'ı fotoğraflarıyla arıyor.

Çocuk yaşta babası  Cafer Çelik'in 2 kişiyi öldürmesine tanık olduğu öne sürülen Selime Çelik Yaman, babası cezaevine girince annesi Hanım Çelik tarafından terk edildi. Bu travma nedeniyle psikolojisi bozulan, zamanında tedavi edilemediği için yüzde 50 zihinsel engelli kalan Selime Yaman, 7 yıl önce aynı mahallede oturan Veli Yaman ile evlendi ve bu evlilikten 2 çocuğu oldu. Eşinin karıştığı bir kavga nedeniyle 5 ay önce cezaevine girmesiyle çocuklarıyla tek başına kalan kadın,  14 Mart'ta  Mersin'deki akrabalarını ziyarete gitti. Çocuklarını akrabasına bırakarak "Engelli maaş kartımı  Adana'da unuttum. Alıp döneceğim" diye ayrılan Selime Çelik Yaman bir daha dönmedi.

Cezaevinden izinli çıkan Veli Yaman da çocuklarını 'Bakacak gücüm de imkanım da yok' diyerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yurdu'na yerleştirdi. Veli Yaman, cezaevine döndü.

Polisin bütün aramalarına rağmen izini bulamadığı kadının ablası Çiğdem  Erdemir ile halası Güllü Çelik, el ilanları bastırarak her yerde aradıkları Selime Çelik Yaman'ın hayatından endişe ettiklerini söyledi. Ellerindeki ilanları kapı kapı dolaşarak dağıtan hala Güllü Çelik, "Yeğenim saf bir insandı. Herkese hemen inanır, kanardı. Kandırıp götürmüş olabilir, kötü yola düşürebilirler. İnsanlar da vicdansız, telefonla arayıp yerini bildiklerini söylüyorlar, verdikleri adrese gidiyoruz, bizden para istiyorlar, yemek yedirmemizi, sigara almamızı istiyorlar. Biz canımızın derdine düşmüşken, insanlar menfaat peşinde koşuyor" dedi.

Bu haber toplam 2,415 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber