Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
15 Bin zeytin ağacı aşılandı
28 Mayıs 2015 / 16:45
15 Bin zeytin ağacı aşılandı
2014 yılında başlayan yabani zeytin aşılama çalışmasına bu yıl da devam etti.

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kozan İşletmesi, “Göksu Havzası Doğal Kaynak Yönetimi Eylem Planı” kapsamında 2014 yılında başladığı yabani zeytin aşılama çalışmasına bu yıl da devam etti.


Geçen yıl Meydan İşletme Şefliği dahilindeki Marangeçili Mahallesi'nde 25 bin yabani zeytini aşılayan ormancılar bu yıl 15 bin zeytin ağacını daha aşıladı. Kozan Ağaçlandırma Şefliği tarafından yürütülen aşılama programı ile yörenin iklim şartlarına uyumlu kaliteli zeytin ağaçlarından alınan gözler yabani zeytinlere göz aşısı yöntemiyle aşılandı.

Hem geçen yıl hem de bu yıl yapılan aşılama çalışmalarını, Bölge Müdür Yardımcıları Erdal Dingil ve Hasan Telli ile birlikte yerinde inceleyen Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, yöre halkına faydalı ve başarılı olan bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu söyledi.
İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamındaki işçilerinin yaptığı aşılama işine, Marangeçili sakinlerinin de yardım ederek birlikte çalıştıklarını ve yöre ekonomisine devlet tarafından verilen bu destekten oldukça memnun olduklarını belirtti. 
Bu haber toplam 266 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber