Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
14 yaşındaki İbrahim Aras'ın ölümüne ilişkin soruşturma
12 Temmuz 2014 / 09:10
14 yaşındaki İbrahim Aras'ın ölümüne ilişkin soruşturma
İzinsiz gösteriler sırasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın ailesinin avukatı Vedat Özkan, Emniyet Müdürlüğünün olayın çözümü konusunda gizli tanık dinletmek istediğini, bunu kabul etmediklerini söyledi.

İzinsiz gösteriler sırasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki İbrahim Aras'ın ailesinin avukatı Vedat Özkan, Emniyet Müdürlüğünün olayın çözümü konusunda gizli tanık dinletmek istediğini, bunu kabul etmediklerini söyledi.

Özkan, bürosunda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık bir ay önce kentte Aras'ın ölümüyle sonuçlanan toplumsal bir olay sonrası bugün Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına fezleke ve bir kısım belgelerin ibraz edildiğini bildirdi.

Fezlekeli tahkikat evrakını basın mensuplarıyla paylaşan ve süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkan, ''Hazırlanan fezlekenin tamamen polisi aklamaya çalıştığı görülmektedir. Emniyet Müdürlüğünden fail ya da faillerin belirlenmesini bekliyoruz. Biz olayın kim tarafından yapıldığını bilmiyoruz, bunu öğrenmek için çaba gösteriyoruz. Emniyet bu konuda olayı aydınlatma çabasına girerse belki de kendisi de aklanacaktır" dedi.

Özkan, sunulan 7 sayfalık fezlekede ve konuya ilişkin emniyet incelemesinde "Yapılan incelemeler sonucunda uzmanlık alanına giren herhangi bir patlayıcı madde kalıntısına rastlanılmadığı anlaşılmış, düzenlenen uzmanlık raporu evrakla eklenmiştir'' ifadelerinin kullanıldığını, bu değerlendirmeye göre ölen şahsın elinde bomba olduğuyla ilgili bir izin bulunmadığını ifade etti.

Emniyet Müdürlüğünün olayın aydınlatılması için savcılıktan ''gizli tanık'' dinlenmesi talebi olduğunu aktaran Özkan, şöyle konuştu:

"Adana Emniyet Müdürlüğü olayın çözümü konusunda gizli tanık dinletmek istemiştir, bunu kabul etmiyoruz. Bu son derece korkutucu, dehşet verici ve olayın örtbas edilmek istendiğini gösteriyor. Emniyet savcılıktan izin istemiş. Savcılığın uygun görmesi halinde olayı gören, bilen, tanık bulduklarını, bu tanığın da gizli tanık olması koşuluyla ifade alabileceklerini söylemişlerdir. Sivil bir vatandaşın ölümünün çözümünü emniyet bir tek gizli tanığa bağlamıştır. Savcılarla görüştük, olayı gizli tanık yoluyla örtbas edilmemesi konusunda talebimizi ilettik. Bu olayın sadece bir gizli tanıkla çözülemeyeceğini belirtmek isteriz."

Özkan, soruşturmada Adana Emniyet Müdürlüğünün devreden çıkarılmasını talep ettiklerini belirterek "Konunun, Ankara veya İstanbul'dan uzman bir polis heyeti tarafından araştırılmasını ve dosyanın incelenmesini talep ediyoruz'' diye konuştu.

Avukat Vedat Özkan, paylaştığı fezlekeli tahkikat evrakında olay yeri ve çevresindeki MOBESE ve temin edilen diğer görüntülerin incelendiğini belirterek bu evrakta ''İbrahim Aras'ın gösterilerin içerisinde olduğu ve elinde herhangi bir cismin bulunmadığı, ölü olarak bulunduğu sokağın içerisinin gözükmediği...'' ifadelerinin yer aldığına dikkati çekti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olaylar bahanesiyle Adana'da 15 Haziran'da düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında 14 yaşındaki İbrahim Aras hayatını kaybetmişti. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aras'ın ölümüne ilişkin 3 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiği, soruşturmanın tüm iddiaları kapsayacak şekilde yürütüldüğünü açıklamıştı.

-Avukat Vedat Özkan

Bu haber toplam 373 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber