Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
12 Yıl Hapis İstemi
27 Temmuz 2015 / 10:57
12 Yıl Hapis İstemi
Adana'da 15 yaşındaki M.A. hakkında, okul servisindeki arkadaşını boğazından bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da 15 yaşındaki M.A. hakkında, okul servisinde arkadaşı 17 yaşındaki Doğuş Eroğlu'nu boğazından bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, geçen 26 Mart'ta Merkez Yüreğir İlçesi Danişment Mahallesi'nde meydana geldi. Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Özel Erkan Anadolu Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Doğuş Eroğlu ile arkadaşı M.A., ders çıkışı evlerine dönmek için okul servisine bindi. Serviste Eroğlu ile M.A. arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A., Eroğlu'nu servisteki diğer öğrencilerin önünde boğazından bıçakladı. Olayı gören servis şoförünün aracı durdurmasıyla birlikte M.A. kaçarken, servis aracıyla hastaneye kaldırılan Eroğlu yaşamını yitirdi. Kısa süre sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanan M.A. gözaltına alındı.

'ELİME VURUNCA, BIÇAK BOYNUNA DEĞDİ'

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan M.A., serviste kulaklıkla müzik dinlediğini belirterek kendini şöyle savundu:

"Doğuş, bir anda yumrukla vurdu gömleğimi çekiştirdi. Sinirlenince üzerimde taşıdığım bıçağı çıkararak bana vurmasını engellemek için elimde tuttum. Doğuş, birden bıçağı düşürmek için elime vurdu. Elim de istemsiz olarak Doğuş'un boynuna gitti. Amacım Doğuş'u yaralamak değildi." M.A. tutuklandı.

SAVCI, YAŞI KÜÇÜK DİYE 12 YIL İSTEDİ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, M.A.'nın yaşı 18'den küçük olduğu için, 'tasarlayarak öldürme' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. M.A.'nın yargılanmasına Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber