Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
12 Yaşındaki Suriyeli Katil Zanlısına 11 Yıl Hapis İstendi
23 Mart 2016 / 14:11
12 Yaşındaki Suriyeli Katil Zanlısına 11 Yıl Hapis İstendi
Adana'da tüfekle ateş ederek 20 yaşındaki Sinan Çelik'in ölümüne neden olan 12 yaşındaki Suriyeli H.A. hakkında yaşının küçük olması nedeniyle kasten öldürme suçundan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da tüfekle ateş ederek 20 yaşındaki Sinan Çelik'in ölümüne neden olan 12 yaşındaki Suriyeli H.A. hakkında yaşının küçük olması nedeniyle kasten öldürme suçundan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ülkesindeki iç savaştan kaçan H.A. kardeşleri ile birlikte Adana'ya gelerek merkez Seyhan İlçesi'nin Hadırlı Mahallesi'ndeki bir çiftlikte tarım işçisi olarak çalışmaya başladı. 14 Şubat'ta, çiftlikte çalışan Sinan Çelik bahçeden topladığı ıspanakları bırakıp mutfaktan çıktığı sırada, evin diğer odasında bulunan H.A.'nın elinde bulunan tüfeğin ateş alması sonucu karnından yaralandı. Özel bir hastaneye kaldırılan Sinan Çelik hayatını kaybederken, olay sonrası kaçan H.A. kısa sürede yakalandı.

'KAZA İLE OLDU'

Emniyetteki sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan H.A. incelemek için eline aldığı silahın kazaen patladığını söyleyerek, "Sinan Çelik'in vurulduğunu görünce korkup kaçtım" dedi. Cumhuriyet Savcısı tutuklanan H.A. hakkında yaşının 15'ten küçük olması nedeniyle kasten öldürme suçundan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber